Vít Ulrych

Miroslav Váňa se vrací II – nekonečný příběh

13. 05. 2014 8:32:10
V pardubické ČSSD jsou lidé, kteří se jí snaží očistit a místy se jim to i daří. Příkladem je pan Tichý, který se po odstavení z rady Pardubického kraje ani neobtěžuje chodit na zastupitelstvo.

Ještě na podzim se zdálo, že i politická kariéra Miroslava Váni je u konce. Ze třetího místa na kandidátce do Poslanecké sněmovny zvolen nebyl. O úspěšnosti kandidátů naštěstí tehdy rozhodli voliči. Již hodně bylo napsáno o jeho podezřeních z korupce a sprostý slovník známe z přepisů odposlechů. Nyní to vypadá, že v této straně, alespoň na lokální úrovni, vliv slušných a pracovitých politiků stále nestačí. Nejenom, že se pan Váňa opět stal krajským předsedou ČSSD, ale nyní se znovu chystá kandidovat, i když jen na „malou“ radnici na Dubině. Záda mu bude krýt jeho parťák, komunistický esenbák Kasič, který byl za uplácení novinářů dokonce pravomocně odsouzen. Směšné je, že ho strana po zaplacení pokuty opět vzala zpět do svých řad.

Už známe dokonce některé z priorit programu kandidáta na dubinského starostu. Doufám, že ani počet lidí venčících své psy na zvolení stačit nebude. Lidé pravděpodobně rovněž spíše ocení opravdovou práci na radnici a nepřesvědčí je jen projevy při svatebním obřadu nebo vítání občánků.

Pan Váňa bere komunální volby jako lakmusový papírek, jak ho lidé vnímají, neúspěch v posledních parlamentních volbách mu nestačil. Věřím, že voliči mu dají v podzimních komunálních volbách definitivní sbohem.

Miniaplikace

Autor: Vít Ulrych | karma: 13.17 | přečteno: 511 ×
Poslední články autora