Městu Pardubice se nedaří, Pardubickému kraji ano

14. 08. 2014 9:35:35
Poslední dobou rezonují hlavně v Pardubicích kritické hlasy na současnou politickou reprezentaci magistrátu města. Dovolím si krátké zopakování. Rekonstrukce třídy Míru byla dlouho odkládaná, opakovaně se měnila její koncepce. Přestože většina obyvatel si přála čistou pěší zónu, radnice zvolila revokovaným hlasováním ulici se zachovanou dopravou trolejbusů. Dosud navíc nemá jasno, kolik linek trolejbusů zde bude jezdit. S rekonstrukcí třídy Míru souvisí odpolední zácpy na Sukově třídě, které budou pravděpodobně trvalé. Za chyby v probíhající opravě třídy Míru se politici na magistrátu obviňují navzájem, ať už se jedná o vládnoucí koalici nebo opozici. Obnova Tyršových sadů budila vášně díky kácení stromů a rušení letního kina již od prvopočátku. Obě rekonstrukce však alespoň „město“ začalo. Já ale jako ještě větší průšvih vidím to, že nebyla dotažena do konce revitalizace tzv. Přednádraží, která mohla zklidnit tuto důležitou zónu města, zlepšit dopravní situaci a stát se důstojnou bránou do Pardubic.

Dnes mě nadzvedl článek v MF Dnes o tom, že magistrát plánuje rozšířit zóny placeného parkování a jako jeden z argumentů uvedl, že lidé parkují u domů i se služebními auty, která však prý patří na dvory firem. Už asi někdo nedomyslel, že řada lidí má služební vozidla i pro soukromé použití a cestovat každé odpoledne do sídla firmy na druhém konci republiky by nebylo ani ekonomické natož logické. A to pomíjím zvýšení dopravy, i kdyby dotyční měli jet do firmy v Pardubicích či okolí a pak zpět domů svým soukromým autem. Kdyby radši úředníci pracovali na dlouho slibované možnosti placení parkovného Pardubickou kartou.

Myslím, že po dvou letech vládnutí koalice na krajském úřadě Pardubického kraje lze vystavit lepší vysvědčení. Podařilo se stabilizovat zdravotnictví, nejen díky slučování nemocnic, ale i vyjednáním lepších podmínek u zdravotních pojišťoven a utichnutím nesmyslného boje s privátními firmami působícími v krajských nemocnicích. Daří se konečně zvyšovat investiční činnost v nemocnicích - stavba multioborového pavilónu v pardubické nemocnici, stavba nové psychiatrie ve svitavské nemocnici, vybavení iktového centra v litomyšlské nemocnici i další peníze plynoucí do přístrojového vybavení ve všech krajských nemocnicích. Daří se zateplovat školy a nemocnice. Investuje se do oprav nejponičenějších silnic. Většina těchto investic se děje s efektivním přispěním Regionálního operačního programu Evropské unie. Pravděpodobně i díky aktivitě „Kraje“ se zvyšuje počet turistů přijíždějících do Pardubického kraje a konečně je dokončován projekt cyklostezek v okolí Pardubic. Pardubický kraj byl vyhodnocen v analýze časopisu fDi, spadajícího do skupiny Financial Times, jako jedna z nejperspektivnějších oblastí Evropy.

Budeme doufat, že stejně prosperujícím a dobře spravovaným se v budoucnu stane i vlastní město Pardubice.

Miniaplikace

Autor: Vít Ulrych | čtvrtek 14.8.2014 9:35 | karma článku: 12.24 | přečteno: 479x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Pardubice

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Počet článků 38 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1184

Jsem lékař - onkolog, radní Statutárního města Pardubice.

www.vitulrych.cz

https://twitter.com/vitulrych https://www.facebook.com/vitekulrych

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...