Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Žádná euthanazie, preferuji kamikazi;-D

Ted vážně, v našem podvodném a špatně fungujícím státě, nelze zavést euthanazii. Tu mají jen diktatury v podobě poprav a nebo demokratické státy vámi uvedené.

1 0
možnosti
Foto

Diky, souhlas. To je jeden z duvodu, riziko zneuziti je prilis vysoke....

1 0
možnosti
Foto

Nikdo by neměl být dotlačen svým okolím ani těžkou nemocí k sebevraždě. Euthanasie je totální selhání všech, kdo by takovému člověku měli být oporou.

Je to určitá zrůdnost doby, na jedné se straně  udržovat a zachraňovat nezazachranitelné, a na druhé připustit prakticky toto: jsi starý - chcípni. Zabíráš nám místo. Jsi nemocný? Totéž. Kdo se má starat o ty nemohoucí starce, co si dělají do plen, že. Pryč s tím.

Nemůžeme se divit, že se stará paní uprostřed téhle všeobecné morální i citové ubohosti rozhodla svůj život ukončit. Není to její vina.

4 0
možnosti
Foto

Dekuji a souhlasim.

0 0
možnosti
EN

Kde byla její rodina? Proč ji v těch frustracích nechali samotnou? Proč ona sama už neviděla i to hezké v životě, které neovlivňuje ani věk?

2 1
možnosti
JD

co je vám po tom, jak paní viděla svět? Rádost ze života se opravdu nedá nadirigovat

3 3
možnosti
JM

Proč si myslíte, že vy lidem do života kecat můžete, kdežto oni do svého ne? Rv

8 1
možnosti
JD
MR

Jsem pro euthanázii.Kdo se kdy musel dívat na svého blízkého,jak nesnesitelně trpí,tak chápe.Zvíře je na tom líp než člověk,když vidíte,že mu není pomoci,tak ho necháte uspat.Člověk tuto možnost nemá a mnohdy musí doslova chcípat v bolestech,proč?

13 2
možnosti
Foto

Pri soucasnych moznostech mediciny by se nemelo stavat, ze nekdo trpi bolesti. Ale to eutanazie nevyresi. To je spise namet k zamysleni pro zdravotniky a rodiny atd....kteri tu situaci v peci o nemohouci musi zlepsit. Navic pripad teto britske penzistky je snad o necem jeste jinem.....ona byla "jen" stara...

1 0
možnosti
Foto

Ta stará dáma se svobodně rozhodla. Tečka.

9 1
možnosti
Foto

Tak to jiste. A Vy tedy vidite, ze je v poradku i to, ze zaplatila za svou smrt tisice franku a nekdo ve Svycarsku ji pomohl zemrit a jeste na tom vydelal.....nebojite se zneuziti spatneho psychickeho stavu, ktery by se dal vyresit jinak? S tim, ze mohla jeste zit???

1 0
možnosti
MS

Klasika. Vybere se ten nejméně typický (až kuriózní) případ a něm se demonstruje nesmyslnost eutanazie. Na té mi vadí jen to, že je břímě zbavení života přenášeno na lékaře. Mně by se více líbila forma "asistované sebevraždy", kdy by se kandidátovi na odchod ze světa zpřístupnil příslušný preparát či mechanismus a rozhodující krok by udělal on sám. Jinak proti samotnému principu eutanazie nic nemám. Každý by měl mít právo se rozhodnout, zda chce strávit zbytek života vyměšováním do plenek (byť v kulturním prostředí hospicu), nebo zda se chce této poslední fázi života vyhnout.

19 0
možnosti
Foto

Ano, tohle je kultivovany prispevek do diskuse a dekuji za nej.

0 0
možnosti
JD

ano, zdá se mi to normální. paní se rozhodla stejně svobodně, jako se rozhodují tisíce lidí, kteří sežerou prášky nebo skočí pod vlak. Na rozdíl od nich paní odešla důstojně a nezpůsobila tím žádné problémy

14 1
možnosti
Foto

....a nechala na sve smrti jeste vydelat panum z Dignitasu, kteri pak hazeji jejich urny do jezera. Pan Drasal uz se tesi, ze takove "kliniky" budou i u nas a turisticky ruch jen pokvete.

1 2
možnosti
ZB

Pokud budu mít možnost odejít včas a bude na to vhodná chvíle,proč váhat?Je to lepší řešení než čekat, až skončím jako nemyslící vyměšující troska v Domově důchodců.Této závěrečné a nedůstojné životní etapě se moudrá anglická seniorka vyhnula, je velké umění odejít včas a sám si o tom rozhodnout...

11 1
možnosti
JC

Teď je vhodná chvíle. Neváhejte. Teď to můžete udělat sám a nemusíte se domáhat cizí "pomoci", nepotřebujete na to žádné zákony a nemusíte do toho nikoho zatahovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1185x
Jsem lékař - onkolog, radní Statutárního města Pardubice.

www.vitulrych.cz

https://twitter.com/vitulrych https://www.facebook.com/vitekulrych

Seznam rubrik