Starosta Soušek a spol. - ostuda pro Českou republiku

Ve svém posledním článku jsem psal, jak si vážím lidí jako je podnikatel ing. Štěpánek, který vyvěšením ukrajinské vlajky na své továrně podpořil své ukrajinské zaměstnance v boji za demokratizaci jejich země.O víkendu proběhlo na Krymu referendum, které civilizovaný svět neuznává, protože je v rozporu s ukrajinskou ústavou, mezinárodním právem a probíhalo pod „dozorem“ desítek tisíc ruských maskovaných vojáků a ruské „domobrany“. Z našich sdělovacích prostředků se dozvídáme, že se ho jako „pozorovatelé“ zúčastnili i tři občané České republiky.

Účast poslance Šarapatky se dá pochopit, protože hnutí Úsvit má ve svém programu asi právě jen to referendum. Sám předseda hnutí je navíc znám svými extremistickými a populistickými názory. Musíme doufat, že se tomuto hnutí nepodaří prosadit konání referend u nás pod „ochranou“ ruských vojsk.

Další poslanec Standa Berkovec (ANO) si svou přítomnost na Krymu bude zase moct zařadit na svých webových stránkách do rubriky Expedice, speciální projekty. Z jeho vyjádření je patrno, že to byl pěkný výlet, za který navíc nemusel platit a po letech si procvičil ruštinu.

K legalizaci nelegitimního referenda na Krymu se propůjčil i starosta Vysokého Mýta ing. Soušek. Jako občan bydlící v Pardubickém kraji se za něj stydím. Zvláště, když si mnozí z nás vzpomínáme, jak právě Vysoké Mýto trpělo za okupace sovětskou armádou v dobách komunismu.

Každý má samozřejmě právo navštívit jakou zemi chce, ale pouze jako soukromá osoba a pouze za své peníze. Přijde mi zvláštní, že se pan Soušek nezajímal o to, kdo jeho cestu platí. Stěžuje si, jak o situaci na Krymu informují naše sdělovací prostředky. Ale jak o něm informuje on? Popisuje jen samé spokojené lidi, kteří jsou z referenda nadšeni. Zapomíná na ukrajinské vojáky, kteří jsou drženi jako rukojmí a jejich rodiny jsou vyháněny ze svých domovů. Nemluví o krymských Tatarech, kteří již jednou zažili vysídlení ze své vlasti. Nepřijdou mu divné výsledky referenda blížící se magické hranici 100%, která je dosahována pouze v nedemokratických zemích.

Rozumným lidem je přece jasné, proč na Krym byli vpuštěni oni a další „nezávislí“ pozorovatelé z různých extremistických stran a dříve bylo zabráněno vstupu pozorovatelům OBSE.

Možná bylo cílem pana starosty Souška vylepšit si svůj osobní profil před Ruskem. Starostu Vysokého Mýta pravděpodobně nebude dělat dlouho a tento jeho „zásadový“ postoj mu jistě otevře další obchodní příležitosti v Putinově velkomocnářství.

Takže se ptám přesně jako starosta Soušek: „Komu touto svojí pozorovatelskou misí posloužili?“ Demokracii a svobodě asi ne. Ale jako pátá kolona imperialistického Putinova Ruska jistě ano. A myslím, že panu starostovi to občané sečtou již brzy, v komunálních volbách.


  Miniaplikace

Autor: Vít Ulrych | pátek 21.3.2014 8:35 | karma článku: 19,71 | přečteno: 1639x