Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mno, tak co je to nemocnice? Nemocnice je budova, ve které zdravotnický personál poskytuje lůžkovou péči v oboru interny, chirurgie, gynekologie a porodnictví, anesteziologie a resuscitace a dětského lékařství. To minimálně, další obory samosebou nejsou vyloučeny. V těch samých oborech je pak poskytována ambulantní péče, fungují tu i nějaké ty laboratoře, operační sály, rentgeny. Podle mého názoru Nemocnice Beroun není nemocnice. To je soukromá klinika, převážně interní, provozující dále drahé obory, které spolehlivě vynáší (neboť i na zdravotnictví se u nás nechá vydělávat): ortopedii, rehabilitaci, LDN. Pacienti běžně pendlují mezi tzv. Nemocnicí Beroun a Nemocnicí Hořovice, když je potřeba udělat i poměrně běžné vyšetření. Se zlomenou nohou vás nemají kam uložit. Vím to, protože tyhle převozy dělá záchranka, na které pracuji. Komfort, že? Navíc odčerpávání peněz zdravotních pojišťoven, i ty převozy totiž pojišťovny něco stojí.

0 1
možnosti
Foto

V15í44t 23U11l10r16y32c19h

26. 2. 2014 11:50

Vazena pane Babele, nejsem si uplne jisty, jestli zrovna LDN patri mezi lukrativni obory. A nevim, jestli jste pracoval na Dopravni sluzbe ( protoze tyto prevotzy spise zajistuje dopravni sluzba nez "zachranka " ) jeste v dobe, kdy byl vlastnikem nemocnice kraj. Myslite si, ze drive ta nemocnice byla v lepsim stavu? Myslim, ze neni nutne, aby v nemocnicich 20 km od sebe bylo plne spektrum oboru, pro verejne zdravotni pojisteni vyjde podstatne levneji prevoz pacienta sanitkou. Ja bych se spise zameril na to, jestli sanitkou musi jezdit opravdu ten, ktery by zvladl i cestu beznym dopravni prostredkem, vseobecnym nesvarem je rovnez proplaceni cestovnich nahrad pacientum, kterou jsou jinak bez vetsich obtizi. Tam vidim plytvani prostredku pojistoven.

0 0
možnosti
Foto

asi nemá smysl privatizovat něco, co žije z peněz ze státního rozpočtu, pane doktore

1 2
možnosti
Foto

V33í38t 27U60l24r70y58c28h

17. 2. 2014 10:06

Nerozumim. Myslite, ze nemocnice zije z verejneho zdravotniho pojisteni, predpokladam. Nekdy je otazkou, jestli soukromy majitel nedovede se sverenymi prostredky hospodarit lepe nez stat, potazmo kraj. Co by mel soukromy majitel z toho, kdyz by kupoval predrazene pristroje, stavel predrazene budovy jako hejtman Rath?

2 0
možnosti
Foto

V tomto pripade mi nejde o popularitu. Kazdy at posoudi, jak se nemocnice privatizaci zmenila.

1 0
možnosti

R^..za odvahu...s tímhle tady moc populární nebudete....

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS